vrijdag 11 oktober 2013

week van de smaak


Vorige week was het de 'week van de smaak'.
De hele week werkten we rond proeven en smaken van voedsel.
De smaken zoet, zuur, zout en bitter werden geproefd.
Ook maakten we een heel leuk schortje, de derde kleuterklas moest het zelf naaien!



Maar wat is een week van de smaak zonder effectief te koken?
Op donderdag koken we met alle kleuters samen.
We starten met een aperitief école ,oranje worteltjes geschild door de kleuters!







Ook kwam de mama van Ikram uit de tweede kleuterklas koken
Ze maakte een specifiek Marokkaans gerecht: 'briwats'.  Heel lekker!!!  
Je neemt kip, paprika, courgette, ui,  wortel, filodeeg, kruiden :zout, peper, komijn (neen geen konijn!) en koriander en glasnoedels.

Je snijdt de ui fijn en stooft die. Er na  snijd je alle groenten 'jullienne' en stooft die samen met de kruiden en kip in de pan.  Als alles gestoofd is zet je een pot met kokend water op om de glasnoedels te koken.  Je mixt de groenten en doet de glasnoedels bij de groenten.  Je hebt dan een mix om in het filodeeg te doen.  Je draait er driehoekjes van...  uitleg bij de juffen.





















 en doet het in de oven tot ze goudbruin zijn!! SMAKELIJK
MMM lekker!

Bij lekker eten hoort ook een drankje: bittere pompelmoes met een zuur randje van citroen en omringd door en randje van zoete suiker.
groeten

Juf Leen en juf Veerle